Tüm ürünlerde ücretsiz KARGO
Halının Ham Maddeleri

Halının Ham Maddeleri

Akrilik Halı

Maliyeti az olmasına rağmen pek çok olumlu özellikleri olan akrilik halının olumlu yönlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

1-Yün gibi yumuşak bir his vermesi 
2-Kimyasal malzemelere, ve yağa karşı dayanıklılık
3-Akriliğe güvenin zarar verememesi,
4-Güneş ışığına karşı dayanıklılık
5-Parlak ve canlı renklerle boyanabilmesi.
6-Renklerini ve canlılığını uzun yıllar koruyabilmesi.
7-Kısaca dayanıklılığı, yüne benzemesi ve canlılığı akrilik halının üstün yönleri iken maliyetinin ucuz olması da avantajıdır.

Polyester Halı

Kolay temizlenmesi, suya karşı  yün ve akriliğe göre daha dayanıklı olması avantajlarıdır. Canlı renklerde içerir. Normal ev lekeleri konusunda zayıf olan bu halı rutubeti emmez.En olumsuz yanları ise sertliği, kolay şekil almaması dayanıksız olması çok sağlıklı olmamasıdır.  Sertliği nedeniyle rahat ve konforlu bir his oluşturmaz.

Polyester halıları uygun fiyatlarla evlerinize gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Özellikle toz tutmayan, tüy toplamayan yapıları ile evinizde tozsuz bir havaya kavuşmak istemez misiniz?

Polyamid – Naylon Halı

Son yıllarda  naylon halılar çok popüler oldu. Dayanıklı olması, göz alıcı renkler içermesi, kir ve lekeleri gizlemesi olumlu yönleridir. Büyük mobilya markaları ile çocuk odası üretenler, ve yeni moda halı markaları bu halı çeşidini çok yaygınlaştırdılar.

Benim için halı deyince ezilmeyen, üzerine bastığında oturduğunda sana tatlı yumuşak (yün gibi) his veren halı olmalıdır. Bu tür o kategoriye  pek uymasa da halkın çok rağbet ettiği bir türdür.

Polipropilen (Olefin) Halı

Naylon halı gibi esnemeyen, yumuşaklık hissi vermeyen bir çeşitte olefin halıdır. Olefin halıyı neye benzetebiliriz derseniz, plastik halı saha çimlerini düşünebilirsiniz. Suya en dayanıklı çeşitti. Bu halı da renk ve boyalar bu plastik kumaşın içine işlemez, dışını kaplar. Bu plastik malzeme dayanıklıdır, güneş ışığında solmaz ve bu nedenlerde dış mekanlarda rahatlıkla tercih edilebilir.

Yün Halı

Halı malzemesinin standardını belirleyen elyaf çeşidi Yün dür. Çikolata da fındık, dondurmada süt, atlette, gömlekte pamuk neyse iyi bir halıda da yün o dur.  Yün tüm diğer ipliklerle karıştırılabilir de. Aslında halımız doğrudan yün halı olsa ne kadar güzel olacak. Yün halı fiyatları maliyeti nedeniyle normal gelire sahip ailenin alamayacağı kadar yüksektir. Yün halıların olumlu özelliklerini kısaca sıralayalım;

1-En yumuşak ve konforlu çeşittir. (Arap şeyhlerinin, saray erkanının çok lüx halılarını saymazsak )
2-Son derece dayanıklıdır.
3-Alev almaya dirençlidir. Statik enerji üretmez.
4-Çok sağlıklıdır.
5-Yün halımız uzun yıllar ilk günkü renklerini, canlılığını korur.

Bunun yanında çok narin olması, güve yeme durumu gibi olumsuz yönleri de vardır. Yün halıyı korumak ve kollamak diğer halılara göre daha zor olacaktır.

Sayılanlar dışında bu beş ana iplik malzemesinin birbirleri ile farklı şekillerde karıştırılması ile oluşan halılar da vardır.