Tüm ürünlerde ücretsiz KARGO
2021 Yılının Trend Salon Halısı Modelleri

2021 Yılının Trend Salon Halısı Modelleri

Misafirlerimizi ağırladığımız ve evde geçirdiğimiz zamanın çoğunu harcadığımız bir alan olan salon, hem dekorasyon hem de konfor açısından oldukça önemli… Evinizi yeniden döşeyecekseniz ya da yeni evlenecek olan bir çiftseniz yazımızın devamını merakla beklediğinizi tahmin edebiliyoruz. 2021 yılının trend salon halısı modellerine geçmeden önce salon halısı alırken dikkat etmeniz gereken birkaç şey hakkında sizi bilgilendirelim:

Salonunuzun büyüklüğü nasıl?

Salon takımınız desenli mi?

Salon takımınızdaki ağrlıklı renk hangisi?

Salondaki perdelerinizin rengi ve kumaşı nasıl?

Bu soruların cevaplarını düşündükten sonra, salonunuz için halı modeli seçmeye başlamanız çok daha iyi bir karar vermenize yardımcı olacaktır. Bakalım 2021 yılının trend salon halısı modelleri hangileriymiş? 

Büyük Boy Salon Halıları

Büyük boy salon halıları bu senenin trendleri arasında yerini alıyor. Salon halıları genellikle salon koltuk takımının arasında yerini alır ve koltuğun altına taşmaz. Ancak bu sene koltuk takımının da altına uzayacak kadar büyük halılar tercih ediliyor. Bu tarz halılar hem salona farklı bir endam katıyor hem de mobilyalara daha zengin bir görünüm sağlıyor. 

Gri, 2021 Yılının Trend Rengi

2021 ev dekorasyon trendleri arasında bu senenin şampiyon rengi gri diyebiliriz. Gri ve grinin tonlarını ön planda tutarak bir halı seçebilirsiniz. Aynı zamanda griye yakın tonlar olan krem ve bej renklerini de düşünebilirsiniz. Tabi ki öncelikle salon koltuk takımınızın rengine göre halı rengine karar vermenizde fayda var.

El Dokuması Halı Her Zaman Moda

El dokuması halılar ise dokunurken gösterilen emekleri ve irmik kaliteleriyle her zaman moda! Fiyatı yüksek olduğu için el dokuması halı satın almak kolay olmasa da, dokusu ve desenleriyle özellikle salon dekorasyonuna çok yakıştıklarını söylemeden geçemeyiz.   

Asimetrik Kesim Halı Modellerini Deneyebilirsiniz.

Halı modelleri dendiğinde aklımıza hep dikdörtgen, kare ve yuvarlak desenler geliyor. Ancak bu sene asimetrik desenlere hazırlıklı olun. Modern halı modelleri arasında yer alan asimetrik desenler, genellikle 3 tarafı düz geri kalan bir yanı ise simetriyi bozacak şekilde ayarlanmış olan halılardır.

Minimalist Halı Modelleri

Minimalizm için son senelerin en popüler dekorasyon modası diyebiliriz. Ev dekorasyonunda sıklıkla kullanılan minimalizm, halı desenlerinde de kendisini gösteriyor. Keskin geometrik şekiller ve kullanılan açık renkler ile modern halı modelleri arasında oldukça tercih ediliyor.