Tüm ürünlerde ücretsiz KARGO
Koridor Halısı Modelleri Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Koridor Halısı Modelleri Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Salon halısı, mutfak halısı, yatak odası halısı seçimi derken sizce de koridorları hep unutmuyor muyuz? Aslında koridor halısı modeli seçimi de oldukça önemlidir çünkü evin bütün dekorasyonunun bir tamamlayıcısı gibidir. 

Bazı evlerin girişleri direk koridora açılır. Dolayısıyla eve adımını atan kişi ilk olarak koridor dekorasyonunu görür ve dolayısıyla da koridor halısını, bu nedenle koridorlarınızı nasıl düzenlediğiniz ve nasıl bir halı seçtiğiniz önem taşımaktadır.

Renkli bir koridor halısı modeline ne dersiniz?

Enerjinizi arttıracak tonlarda rengârenk bir koridor halısı seçimi yerinde olacaktır. Ev dekorasyonunda çok renkli halı modellerini kullanmak cesaret ister ancak koridorunuzda dilediğiniz kadar renkli ve desenli bir halı tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde patchwork halılar da aynı renkli koridor halıları gibi çok yakışacaktır ve evinize bir ahenk getirecektir, buna eminiz.

Hasır koridor halısı modeli 2020 yılının trendleri arasında

 Modası hiç geçmeyecek halı modellerinden biri dokuma halılardır, diğeri ise hasır halılar… evin diğer kısımlarında çok kullanılmasa da koridor alanlarını çok güzel bir şekilde tamamlayacağına eminiz. Özellikle güneş ışığı, hasır halı modellerini ayrı güzel gösterir. Eğer koridorunuz geniş ise, yuvarlak model bir hasır halı; eğer koridorunuz uzun ise yolluk tarzındaki hasır halıları tercih edebilirsiniz.

Dar koridorlar için koridor halısı seçenekleri

Dar bir koridora sahipseniz eğer, koridorunuzu daha geniş göstermek için açık renk koridor halısı modellerini tercih edebilirsiniz. Koyu renk koridorunuzu iyice kapatacak ve daha dar görünmesine neden olacaktır. Aynı şekilde karışık desenlerden de uzak durmanızda fayda var. Sade ve düz renk bir halı ile koridorunuzu olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz.

Kontrast renklerin asilliği koridor halısında

Koridor halısı seçerken kontrast renklerin hakim olduğu halılara bakabilirsiniz. Kontrast renkler bulundukları ortama bir derinlik katarlar ve daha şık gösterirler. Örneğin, lacivert renk ile bej güzel bir şıklık oluşturur. Aynı şekilde siyah ile beyazın asaletini de tercih edebilirsiniz.

Kısa tüylü koridor halılarını tercih edin

Eğer eviniz çok sık toz alıyorsa, kısa tüylü koridor halı modellerine bakmaya özen gösterin. Evde hareket oldukça bir odadan diğer odaya tozlar ve kırıntılar sürekli hareket eder. Koridor halısı bu tozları tutarak önemli bir görevi üstlenir. Uzun tüylü koridor halılarındansa kısa tüylü koridor halılarını tercih edebilirsiniz.