Tüm ürünlerde ücretsiz KARGO
Halı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Halı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Halı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler;

Özellikle evini yeni döşeyecek kişilerin dikkatle okuması gereken bir yazı ile karşınızdayız. Ev döşemek hem keyifli hem de stresli bir iştir. Keyiflidir, çünkü insan yaşayacağı evin her karesini hayal ederek seçer eşyaları. Streslidir, çünkü zaman zaman dekorasyon konusunda karar vermesi zorlaşabilir.

Halı seçimi ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Halı seçerken dikkat edilmesi gerekenler iki gruba ayrılabilir. Bir tanesi dekorasyon açısından ikincisi ise halının kalitesi açısından incelenebilir. O zaman sizleri daha fazla bekletmeden halı seçerken dikkat edilmesi gerekenleri soru - cevap şeklinde anlatmaya başlayalım.

1- Evin hangi bölümü için halı bakıyorsunuz?

Halı modellerine bakmadan önce, evin hangi alanına halı baktığınıza dikkat edin çünkü her yerin halısı farklıdır. Siz salon için halı bakıyorsanız ona uygun, yatak odası için halı bakıyorsanız ona uygun bir yapıda halı seçmelisiniz. Örneğin, mutfak halı modellerine bakıyorsanız eğer kir tutmayan, kısa tüylü ve desenli halılara bakmanızda fayda var. Aynı şekilde, evin girişi yani antre bölümü için genellikle kolay yıkanabilir, kilim tarzı halılar tercih edilir.  

2- Hangi renklerde halı bakmanız gerekiyor?

Gözünüze güzel gelen herhangi bir halıyı seçmek yerine, seçtiğiniz halının sereceğiniz  odadanın dekorasyonuna uyumuna bakmalısınız. Örneğin, eğer koyu renk tonlarda bir salon koltuk takımınız varsa mutlaka halıda daha açık renkleri tercih etmelisiniz. Halı rengi ile perdelerinizin rengini uyumlu bir şekilde seçmek, bütünlüğü sağlamak açısından güzel olacaktır.

3- Halı deseni nasıl olmalı? 

Halı seçerken, halının desenli olup olmayacağına karar vermek çok önemlidir. Bunun için ise halıyla kombinleyeceğiniz diğer mobilya ve eşyaları göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, koltuk takımınız desenliyse üzerine bir de desenli halı seçmek iyi bir fikir olmayacaktır. Desenli halı seçiyorsanız eğer diğer aksesuarların düz renk ya da az desenli olmasına dikkat edin. 

4- Halının iplik özellikleri nasıl seçilmeli?

Bir halının iplik özelliği, onun hangi alanlarda kullanılacağına kadar birçok noktada belirleyicidir. İplik özelliğine göre o halının kolay temizlenip temizlenemediğini, leke tutup tutmayacağını ve dayanıklı olup olmadığını hemen anlayabilirsiniz.

5- Halının ölçüleri neye göre belirlenmeli?

Halı ölçülerini belirlemek için, kullanacağınız alanın büyüklüğünü ve şeklini düşünebilirsiniz. Örneğin, klasik bir koltuk takımınız varsa dikdörtgen ölçülerdeki halıları tercih edebilirsiniz ancak kare şeklindeki bir mutfağınız varsa, yuvarlak yani daire şeklindeki modern halı modelleri daha iyi olabilir.

Yukarıda hazırladığımız sorulara verdiğiniz cevaplar ile kendinize en uygun halıyı doğru bir şekilde seçeceğinize eminiz. Tabi ki, ilk kural olarak halıda kaliteyi aramaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin.