Tüm ürünlerde ücretsiz KARGO
Çocuk Odası Halısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk Odası Halısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk odası dekorasyonu denince herkesin yüzünde güzel bir gülümseme oluşuyor. Çocukların hayal güçlerini destekleyecek ve odalarını sahiplenmelerini sağlayacak birbirinden eğlenceli çocuk odası takımları akıllara geliyor. Peki ya çocuk odası için halı seçiminde nelere dikkat edeceğinizi biliyor musunuz?

Çocuklar söz konusu olduğunda her şeyin en kalitesini ve hijyene en uygun olanını seçmeye çalışıyoruz. Dikkat edeceğimiz diğer unsurlar ise, çocuk odası halısının odayı sıcak tutması, çocuk odası takımı ile uyumlu olması, çocuğun hayal gücüne hitap edebilmesi ve bakterileri uzak tutması… 

Çocuk Odası Halısı Seçerken Toz Tutmayan Halılara Dikkat…

Çocukların bağışıklık sistemi henüz tam olarak gelişmediği için herhangi bir insana göre daha düşüktür. Tozlar, bakteriler ve virüslerden çok çabuk etkilenirler. Bu nedenle çocuk odasında toz tutmayan, kolay yıkanabilir halılar tercih etmek gerekir. Kalitesinden ve kiri halının derinlerine indirmeme özelliği nedeniyle maliyet açısından biraz yüksek olsa da, çocuklar için bu tarz halıları tercih etmekte her zaman fayda var.

Çocuk Odası Halısı Seçerken Yumuşak Dokuları Tercih Edin…

Çocuklar çok enerjiklerdir. Bol bol hareket etmek isterler ve bu enerjileri bazen onların yaralanmasına neden olabilir. Yumuşak dokuya sahip bir halı ile çocuğunuz üzerine düşse bile daha az yaralanmasını sağlayabilirsiniz. Yumuşak dokulu halılar aynı zamanda çocuğunuzun cildine zarar vermez. Üzerinde yuvarlansa bile yumuşacık yapısıyla keyifli bir deneyim yaşatır.

Çocuk Odası Halısı Seçerken, Odasıyla Uyumlu Olması Önemli… 

Çocuğunuzun nasıl bir odası var? Örneğin perdeleri ne renk? Çocuk odası takımıyla uyumlu bir halının tamamlayıcı olacağını düşünüyoruz. Çocukların dikkatleri büyüklere daha kolay dağılır. Renk uyumsuzluğu onun dikkatini çok daha çabuk dağıtacaktır. Oysa ki, örneğin kızınızın odasının konsepti prenses konseptiyse, pembe tonlarında bir halı kullanabilirsiniz.

Çocuk Odası Halısı Seçerken Hayallerinizi Özgür Bırakın… 

O kadar güzel çocuk odası halı modelleri var ki, kimi zaman yap-boz şeklindeki halılarla, kimi zaman geometrik şekillerle hatta bazen üzerinde oyun olan halılarla karşılaşabilirsiniz. Çocuğunuzun sevdiği bir çizgi film karakterini halı modelinde bulabilir, onun hayal gücünü daha da genişletebilirsiniz. Biraz da öğretici olsun diyorsanız üzerinde gezegenlerin bulunduğu ya da dünya haritasının çizildiği bir halı tercih edebilirsiniz.

Unutmayın! Çocuk odası için halı seçerken öncelikle toz, bakteri ve kir tutmayacak kaliteli halılara bakmanızda fayda var. Daha sonra dokusunun yumuşacık olmasına ve çocuğunuzun cildine zarar vermemesine dikkat edin… Gerisi ise tamamen hayal gücünüze kalmış.