Tüm ürünlerde ücretsiz KARGO
Antialerjik Halı Nedir? Antialerjik Halı Özellikleri Nelerdir?

Antialerjik Halı Nedir? Antialerjik Halı Özellikleri Nelerdir?

Halı seçiminde genellikle estetik görünümüne bakıyoruz ancak sağlığımız açısından kalitesine de bakmalıyız. Kaliteli halılar dokuları ve iplikleri nedeniyle lekelere ve tozlara karşı daha dayanıklıdır. Ancak bazı insanların alerjileri olabilmektedir. Biz, böyle durumlarda antialerjik halıları önermekteyiz. Antialerjik halı nedir ve antialerjik halıların özellikleri nelerdir diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. O zaman sizi daha fazla bekletmeden cevaplara doğru geçelim.

Antialerjik halı nedir?

En kısa deyimiyle alerjik bünyeye sahip olan kişiler için en uygun halı çeşidi diyebiliriz. Bazı kişilerin toza ve belirli bakterilere alerjileri vardır. Bu kişiler toz tutabilen halılardan uzak dururlar hatta alerjik bir bünyeye sahip olduğu için evinde halı bulunmaktan kaçınan kişilerde mevcuttur. Ancak antialerjik halılar tozu ve bakterileri içlerine hapsederler. Böylece alerjik kişiler direk temas halinde bulunmadıkları için rahatsız da olmazlar.

Örneğin, astım hastalığı olan kişiler özellikle antialerjik halıları kullanmalıdırlar. Antialerjik halı kullandıklarında ev içinde günlük hayatlarında daha rahat nefes aldıklarını fark edeceklerine eminiz. Aynı zamanda uyudukları odadaki halıların antialerjik olmasına özen göstermekte fayda var diyebiliriz.

Antialerjik halı temizliği nasıl olmalıdır?

Antialerjik halılar toz ve bakterileri bünyelerine hapsedip havalaya karışmalarını engelledikleri için ayrıca bir özen göstermek gerekir. Bu tarz halılar haftada en az iki kere süpürülmelidir. Sıklıkla havalandırılması gerekmektedir. Bakteriler nemli ortamlarda daha kolay çoğalabildikleri için özellikle yıkadıktan sonra kuruduğuna dikkat etmek gerekir. Aynı durum halının üzerine sıvı bir madde döküldüğünde de geçerli olacaktır. Yine aynı şekilde halının sıvı dökülen kısmı temizlenmeli ve kurutulmalıdır. Antialerjik halıların yılda en az bir kere profesyonel kişilerce, halı yıkama makinelerinde yıkanması gerekmektedir.

Antialerjik halı fiyatları hakkında…

Halı fiyatları her zaman merak edilir. Antialerjik halı fiyatları ile standart halı fiyatları arasında çok az bir fark olduğunu belirtmek isteriz. Sanılanın aksine antialerjik halılar satın alınmayacak kadar bir farka tabi değildir. Bu nedenle sizde alerjik bir bünyeye sahipseniz, antialerjik halıları tercih edebilirsiniz.